Hoe ontstaat een sloopboot?

Nederland is een land van vele wateren. Veel booteigenaren genieten van hun boot, maar willen er na verloop van tijd afstand van doen. Misschien vanwege de aanschaf van een nieuwe boot, of vanwege tijdgebrek. De boot wordt te koop gezet, maar kopers blijven weg. Na verloop van tijd begint de boot steeds meer te verwaarlozen.

 

De eerste tekenen

Wanneer het onderhoud van een boot achter blijft, verschijnen de eerste tekenen van verwaarlozing al. De booteigenaar wil niet meer investeren en kosten kwijt zijn aan onderhoud. De eens zo mooie boot transformeert langzaam in een sloopboot. De boot krijgt een vieze kleur en groene strepen. Houtwerk begint te rotten door invloed van water, zon en wind. Langzaam gaat de boot ten onder.

 

Wat te doen?

Eigenaren weten vaak niet meer hoe zij van de sloopboot afkomen. De achtergelaten sloopboot vormt een probleem. Het is belangrijk om de boot zo snel mogelijk te laten ontruimen. Vaak heeft een sloopboot milieubelastende stoffen aan boord, waardoor de grens naar milieuschade snel is bereikt.

 

Stichting Jacht Recycle helpt!

Biedt uw sloopboot aan voor inname aan Stichting Jacht Recycle (http://www.jacht-recycling.com/pg-31704-7-116556/pagina/over_ons.html). Een gecertificeerde expert stelt een bergings- en recycleplan (http://www.jacht-recycling.com/pg-31704-7-116668/pagina/opstellen_plan.html) op. Het uitgangspunt hierbij is het beperken van de milieuschade tot een minimum. Na akkoord gaan wij voor aan de slag met het recyclen (http://www.jacht-recycling.com/pg-31704-7-116554/pagina/recyclen.html). Nadat de sloopboot is gerecycled, ontvangt de eigenaar als ontdoener een certificaat waarin staat dat het vaartuig is ontmanteld en alle restproducten op verantwoorde wijze zijn gerecycled.

 

Bent u in het bezit van een sloopboot? Neem gerust contact met ons op. Wij ontzorgen u volledig!

sloopboot stichting jacht recycle sloopboot stichting jacht recycle